Yael LERER

NUPES desteği ile 8.yurtdışı bölgesinde (Israil/Filistin, İtalya, Yunanistan, Türkiye, Kıbrıs, Malta) parlamento seçimleri adayı  

Doğma büyüme bir Tel Aviv’li olarak 2016’da Fransız vatandaşlığını elde ettim, 8. yurtdışı bölgesi milletvekilliği için adaylığımı, öncelikle sizleri temsil etmek ve haklarınızı savunmak amacıyla sunmaktayım.

Feminizm, çevre, adalet ve eşitlik gibi konularda uzun süredir mücadele eden bir aktivist olarak, kozmopolit kişiliğim ile çoğunuz gibi birden fazla dil konuşuyorum: Fransızca, İbranice, Arapça ve İngilizce. Bu nedenle, hayatım kültür ve siyaset arasında uzun bir gitgel olmuştur.

Diğer birçok şeyin yanı sıra, Arap edebiyatını İbranice yayınlayan Andalus yayınevini kurdum, Balad Partisi’nin kuruluşuna katkıda bulundum. Ayrıca, Balad partisi için sözcü ve milletvekili yardımcısı oldum. 

Her şeyden önce saha ve eylem aktivistiyim. Bu nedenle, hayat boyu taahhüdümün temeli, haklarını savunabilmeleri için kişileri desteklemek olmuştur. 

Milletvekili olarak günlük yaşamınızı ilgilendiren her konuda size daima kulak vereceğim. İlk çalışmalarım arasında; konsolosluk hizmetlerinin geliştirilmesi, seçim bölgemizdeki Fransız okullarına erişebilirlik, vergi adaleti, emeklilik hakları, bütçenin artırılması, sosyal korumanın güçlendirilmesi, yurtdışından yapılan idari işlemlerin ve Fransa’ya dönüş işlemlerinin kolaylaştırılması gibi konular yer alacaktır.

Nitekim milletvekilinin rolü, savunmak için seçildiği inançları unutmadan, seçim bölgesindeki tüm vatandaşlara siyasi görüş ayrımı yapmaksızın hizmet etmektir.

Adaylığım, yurt dışına yerleşmiş Fransız vatandaşlarına yönelik bir tekliftir. Cumhuriyetimizin değerlerini birlikte taşıyalım, özgürlük, eşitlik ve adalet için birlikte çalışalım. Mükemmeliyet gereksinimlerimizi koruyarak, hukuk devleti, kültür, sığınma toprağı, sosyal güvenlik, emeklilik, sosyal konut ve entegrasyon gibi prensiplere dayalı Fransız modelini birlikte ilerletelim. Mücadelem kapsamında bu kazanımları Fransa’da savunmak için ve yüksek standartlarımızın her yere yayılması için çabalıyorum.

Ayrıca bu adaylık çifte vatandaşlığa sahip olanları, birinci, ikinci ve üçüncü nesil göçmen olup Fransa’ya bağlı kalan herkesi temsil etmektedir. Vesilesiyle göç, entegrasyon, ortak sadakat değerleri ve uluslararası dayanışma konuları hakkında farklı bir bakış açısı sunabilmek isterim.

Bu adaylık, her vatandaşın kişisel tercihlerine saygı göstererek toplumsal ve kültürel çeşitlilikten, diyalogdan, birden fazla dil konuşmaktan, değişimden ve laiklikten yanadır.

Sizler tarafından seçildiğimde, İsrail’de adalet reformuna karşı çıkanlarla dayanışmayı, Türkiye’de mevcut demokratik kazanımların savunulmasını, İtalya’da aşırı sağa karşı mücadeleyi; işgal, ayrılık ve çatışmaların artışına karşı barışçıl direnişi, farklı nüfus gruplarına yasal ayrım uygulayan ülkelerin gerçekliğine karşı her mücadeleyi destekleyeceğim.

8. bölge, 2012’de kuruluşundan bu yana, hep kendilerini İsrail hükümetinin sözcüleri olarak betimleyen milletvekilleri tarafından temsil edilmiştir. Ben ise Cumhuriyetimizin değerlerini her yerde ve herkes için müdafaa ederek, bölgemizdeki bütün vatandaşların, haksızlığa maruz kalan Filistinlilerin sözcüsü olacağım.

FRANSIZ ULUSAL MECLİSİ’NDE 8. BÖLGEDEKİ FRANSIZ VATANDAŞLARI İÇİN ÇALIŞACAĞIM :

Konsolosluk hizmetlerinin geliştirilmesi için ; meslek diplomasisinin kaldırılmasının geri alınması

Hareket özgürlüğü için, engelsiz şekilde başka yere yerleşme ve idari zorluksuz geri dönme hakkı için

Yurt dışındaki idari işlemleri kolaylaştırmak için – insani temas imkanını kaldırmadan dijitale geçiş. Randevu süreçlerini kısaltmak, telefonla karşılamayı yeniden mümkün kılmak.   

Başta mütevazi aileler olmak üzere hepimizin Fransa’ya dönüşünü kolaylaştırmak için – sosyal konutlara daha kolay erişim, Fransa’ya temelli dönüş esnasında çalışabilmek için bekleme süresinin kaldırılması, devlet okullarına öncelikli kayıt hakkı.

Seçim bölgesindeki Fransız okullarının erişebilirliği için ; okul ücretlerinin artışına karşı, ücretsiz eğitimi genişletmek ve kâr amacı gütmeyen eğitime öncelik vermek için.

Engelden ziyade köprü olması gereken diplomaların tanınması için.

Yurt dışında veya Fransa’ya dönüş esnasında emeklilik haklarına erişimi geliştirmek için. 

Bütçenin artırılması ve sosyal korumanın güçlendirilmesi için ; kadına yönelik şiddetle mücadele önlemlerine ilişkin bilgilendirmeler yapmak için ; LGBTQIA+ haklarını savunmak için.

Vergi kaçakçılığına ve çifte vergilendirmeye karşı, aşamalı vergi'den yana bir mücadele için. Vergi eşitliği için, Avrupa Birliği’nde, İsviçre’de ve İngiltere’de yapıldığı gibi Avrupa dışındaki Fransızların varlıklarında CSG-CRDS muafiyeti sağlamak.